30.03.2015
30 mar 2015

Få mere energi i hverdagen

Hvis talen falder på begrebet personlig energi, tænker mange mennesker ofte at man kun har en samlet mængde energi at gøre godt med, og at man billedeligt talt kun har ét “batteri” at trække på i hverdagen.

Efter min mening har du ikke kun har ét batteri at trække på, men derimod hele fem batterier eller cylindre som du vil. Ved at arbejde med fem forskellige former for energi, kan du få mere energi i hverdagen. Disse fem energier har hver især og tilsammen har stor indflydelse på din evne til at performe i hverdagen og skabe resultater – såvel på jobbet som privat.
 

De fem energier er:

  • Fysisk energi (klik her for at læse mere om fysisk energi)
  • Emotionel energi (klik her for at læse mere om emotionel energi)
  • Mental energi (klik her for at læse mere om mental energi)
  • Faglig energi (klik her for at læse mere om faglig udvikling og energi)
  • Åndelig energi (klik her for at læse mere om åndelig energi)

Energipyramiden fra energioFor at visualisere de fem forskellige energiformer har vi udarbejdet en såkaldt energipyramide som vi bruger meget aktivt i arbejdet med vores kunder. Ved løbende at have en bevidsthed omkring disse fem energiformer, er det for de fleste mennesker muligt at frigøre ekstra energi og ressourcer, som kan kanaliseres over i konkrete handlinger og forandringer.

Helt grundlæggende skal du tænke i personlig energi som hvis du har fem forskellige bankkonti. Du er regelmæssigt nødt til at sætte noget ind på de forskellige bankkonti for at undgå at de går i overtræk. For hvis du går i overtræk, kommer du til at betale renter, og der bliver således mindre energi at gøre godt med. Det gælder derfor om at du såvidt muligt har overskud på dine energikonti.

Mere energi giver mere overskud i hverdagen. Overskud, der kan bruges til at skabe bedre relationer, forbedre arbejdsglæden hos dig selv og dine medarbejdere, øge innovation og udvikling. I den sidste ende vil det også forbedre de økonomiske resultater og ses på bundlinien.

Fyrer du på alle cylindre energimæssigt og udnytter på den måde dit fulde energireservoir eller er der stadig plads til forbedring?

De venligste hilsner

Leif Carlsen
 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
© Copyright 2015 energio